Varför spela på nätet?

Den största anledningen till att spela på nätet är att du slipper krånglet med att ta dig till en fysisk bingohall. Dessutom tycker många att det är trevligare att spela på nätet då man kan chatta samtidigt som man väntar på att numren dras, det gör att det blir en mer social grej eftersom du inte måste vara ”tyst”, när bingoutroparen ropar ut numren som det fungerar på en fysisk bingohall.

Du kan alltså enkelt och avslappnat sätta dig framför datorn i mjukisbyxorna med en kopp te eller annan trevlig dryck/snacks och spela precis när du vill på dygnet. Det enda du behöver är en dator med Internetuppkoppling och tid att sätta igång spelet. En sak som är extra fiffigt med att spela bingo på nätet är att du kan välja om du själv vill sitta och hålla koll på vilka nummer som dras eller om du vill att datorn ska göra det åt dig. Det innebär ju i sin tur att om du nu inte har en massa tid över, men ändå vill tillföra lite extra spänning i vardagen och kanske några extraslantar i kassan kan sätta i gång ett bingospel och sedan göra det du behöver, som diska, se ett TV-program eller ta en promenad. Spelet sköter sig själv och vinner du ser du det direkt när du kommer tillbaka till datorn igen. Vinsten försvinner inte för att du inte sitter och stirrar på spelet.

De flesta bingosidor på Internet erbjuder även, förutom chatt, mindre ”snabb-spel” som du kan spela samtidigt som du väntar på att ditt bingospel ska bli klart. Det kan vara allt från skraplotter med roliga teman till poker eller enarmade banditer/slotsmaskiner där du spelar för mindre summor pengar medan du väntar. Om du skulle känna dig orolig för säkerheten med att spela om pengar på Internet kan det vara betryggande att veta att nästan alla sajter som erbjuder spel om pengar numera är hårt kontrollerade av både spelbolaget som äger sajten och utomstående aktörer. På grund av att hög säkerhet efterfrågas så mycket av så många kunder och konkurrensen mellan sidorna är hård, väger det mycket tungt för en seriös sajt att ha hög säkerhet för sina spelare och en bra kundsupport. Om du ändå tvivlar så kan det vara en fördel att spela på någon av Svenska spels sidor eftersom dem är kontrollerade av Svenska staten.