Bingovarianter

För den som äntligen har tagit steget från att spela bingo live till att spela bingo på nätet finns det ytterligare vissa omställningar att göra. Online finns det en hel mängd olika bingovarianter att spela. Live handlar det ju mest om vanlig bingo och kobingo (i mån av ko). De olika bingovarianterna som spelas live är dock rätt så lika vanlig bingo och går snabbt att lära sig.

Mönsterbingo

Mönsterbingo spelas även live en del men kommer mest till sin rätta online. Det fungerar helt enkelt som vanlig bingo, med den skillnaden att man i stället för att få fem i rad ska fylla i ett mönster som finns förtryckt på bingobrickan. Skälet till att det fungerar bäst online är då enkelt: det finns helt enkelt så många fler olika mönster att välja mellan. Och det är de olika mönstren som gör mönsterbingo intressant.

Variantbingo

Bingo i kubik kan man säga. En variantbingobricka består av tre vanliga bingobrickor, där inget nummer upprepas, vilket gör att varje nummer bara finns representerat en gång. Variantbingo spelas sedan som vanlig bingo med den lilla skillnaden att det hela inte slutar för att någon fått fem i rad. Spelet fortsätter, och vinster delas ut varje gång någon fyller i extra rader: två fem i rad, tre fem i rad och så vidare. Slutvinsten ges sedan till den som först lyckats fylla en hel av sina ”underbrickor”.

Klassisk bingo

Den helt vanliga svenska Svenssonbingon. Alla deltagare får en bricka med fem gånger fem rutor på. Rutorna har nummer mellan 1 och 75. Sedan ropas nummer ut, ett i taget. Den vinner som först får fem i rad, på valfritt sätt: Lodrätt, vågrätt, diagonalt. Så enkelt så att alla kan delta. En riktig klassiker, och definitivt ett spel som kommer att spelas många år ännu.